Nebo Restaurant

Contractor: Cafco Construction Management, Inc.

Photos by Marcus Gleysteen

Nebo is located within the historic Russia Wharf building on Atlantic Avenue in Boston. The new restaurant space is oriented to maintain views of the Greenway and its urban context, as well as utilize existing pedestrian patterns. 

The original storefront was maintained, and a new window was added to further emphasize the visual connection to the site. Fourteen-foot vaulted brick ceilings supported by riveted steel columns on concrete floors provide an original and utterly authentic setting for a Seaport District restaurant. The major design challenge was fitting the required program within an awkward existing footprint. Great care was taken in the creation of comfortable yet dynamic places within a large, open, industrial space. The millwork and custom furniture were designed to reflect the refined but industrial nature of the building. The restaurant consists of an open-kitchen, bar area, dining area, chef's table, sidewalk cafe and lower level kitchen.